Nieuws

'FC Twente is verder dan AZ: de vleugels zijn in Alkmaar écht een probleem'

'FC Twente is verder dan AZ: de vleugels zijn in Alkmaar écht een probleem'

5 augustus - 11:36
1

De heren analisten zijn het met elkaar eens: het huidige FC Twente is verder dan het huidige AZ. De Tukkers wonnen donderdag hun eerste Conference League-duel tegen FK Čukarički met 1-3, waar de Alkmaarders tegen Dundee United met 1-0 onderuitgingen.

Bij VoetbalPraat wordt de actuele stand van zaken bij beide ploegen besproken. Volgens Kees Kwakman moet er niet te laatdunkend over de Schotste ploeg worden gepraat. Dundee eindigt gewoon als vierde. Die basis is daar in orde", zegt hij in het ESPN-programma. "Twente is verder dan AZ, zo simpel is het", concludeert de oud-voetballer.

Die lezing wordt onderschreven door commentator Mark van Rijswijk. "FC Twente heeft meer kwaliteit voorin", stelt hij. "De vleugels zijn een probleem bij AZ. Op het moment dat je Karlsson en Odgaard mist, snap ik dat ook wel. FC Twente heeft Cerny, Ugalde en Sem Steijn op de bank zitten. Die hebben een bank voor de vleugels en op 10 met spelers die bij een hoop Eredivisie-clubs gewoon in de basis zouden spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie