Transfernieuws

Overmars doet opnieuw zaken en verkoopt aanvaller voor miljoenen aan Engelse club

Overmars doet opnieuw zaken en verkoopt aanvaller voor miljoenen aan Engelse club

5 augustus - 11:12
0

Burnley heeft zich verzekerd van de diensten van Manuel Benson, zo melden beide clubs via de officiële kanalen. De buitenspeler wordt voor naar verluidt vier miljoen euro overgenomen van Royal Antwerp FC.

Trainer Mark van Bommel deed dit seizoen nog twee keer een beroep op de aanvaller, maar daar blijft het bij. Benson hoefde naar eigen zeggen geen moment te twijfelen toen Burnley zich meldde. "Zodra de club contact met me opnam, had ik een goed gevoel", zegt hij op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik was er honderd procent van overtuigd dat dit een goede stap voor me is."

Manager Vincent Kompany van de Championship-club speelde een belangrijke rol in de transfer. "Ik moet stappen maken in mijn carrière en voor mij is dit een goede stap om te zetten. Ik ben erg blij. Waarom zou ik niet naar deze club willen komen als de manager mij kent en ik hem ook?"

In het verleden kwam Benson uit voor PEC Zwolle. In het seizoen 2020/21 werd de 25-jarige Belg voor een half jaar gestald bij de Blauwvingers door The Great Old. In de periode in Overijssel kwam Benson tot dertien optredens in de Eredivisie. Tot scoren wist hij niet te komen, wel was fungeerde hij als aangever bij vier doelpunten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie