Wedstrijdverslag

Kroatië wint modderige strijd om WK-ticket dankzij eigen doelpunt van Rusland

Kroatië wint modderige strijd om WK-ticket dankzij eigen doelpunt van Rusland

14-11-2021 16:52 Laatste update: 16:55

Vicewereldkampioen Kroatië is ook tijdens het komende WK van 2022 bij, na een zeer moeizame thuiszege op Rusland. De ploeg van Valeri Karpin had genoeg aan een gelijkspel in het modderige Poljud-stadion in Split en het zag er tachtig minuten lang naar uit dan hun missie zou slagen: Fyodor Kudryashov hielp de Kroaten echter naar Qatar met een ongelukkige eigen goal.

Koploper Rusland had bij aanvang twee punten meer dan de verliezend finalist van 2018 en kon dus op een gelijkspel spelen tegen Luka Modric en de zijnen. De gasten kwamen dan ook nauwelijks voor het doel van Ivo Grbic, terwijl collega-doelman Matvei Safonov meerdere malen in actie moest komen.

Safonov bleef keurig op de been, maar werd tien minuten voor tijd gepasseerd door een ploeggenoot. Kroatië bracht de bal vanaf links in en pechvogel Kudryashov liet de bal ongelukkigerwijs over de eigen doellijn hobbelen: 1-0. Rusland moest in de slotfase omschakelen en opeens de aanval zoeken, maar de krappe voorsprong kwam niet meer serieus in gevaar voor de Kroaten.

De nummer twee van het vorige WK is na Qatar, Brazilië, Denemarken, Duitsland, België en Frankrijk het zevende land dat zich verzekerd heeft van een ticket voor de eindronde in november en december. Rusland kan zich alsnog plaatsen, maar zal dat dan via de play-offs moeten doen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s