Nieuws

'Bayern-salarissen uitgelekt: Mané grootverdiener, minder salaris voor De Ligt'

'Bayern-salarissen uitgelekt: Mané grootverdiener, minder salaris voor De Ligt'

05-08-2022 10:55

Boulevardkrant BILD heeft de salarissen van de Bayern München-spelers openbaar gemaakt. Nieuwkomer Sadio Mané is in één klap het best verdienende selectielid bij Der Rekordmeister. Matthijs de Ligt strijkt eveneens een vorstelijk salaris op, alhoewel hij genoegen moet nemen met twee miljoen euro netto minder dan in zijn tijd bij Juventus.

Op jaarbasis gaat Mané 22 miljoen euro bruto per jaar toucheren. Daarmee laat hij onder meer Manuel Neuer (21 miljoen) en Thomas Müller (20,5 miljoen), Leroy Sané (20 miljoen), Kingsley Coman (20 miljoen) en Joshua Kimmich (19,5 miljoen) achter zich. Voorheen was Robert Lewandowski met een salaris tussen de 24 en 26 miljoen euro bruto nog de grootverdiener. Inmiddels speelt de Poolse doelpuntenmachine voor FC Barcelona.

Matthijs de Ligt staat voor zestien miljoen euro per jaar in de boeken bij Bayern. Na zijn belastingafdracht blijft er een bedrag rond de acht miljoen euro netto over. Bij Juventus stond de Oranje-international nog voor tien miljoen euro netto per jaar op de salarislijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!