Nieuws

Weinig verwachtingen bij Vitesse: 'Het is duidelijk dat deze selectie te dun is'

Weinig verwachtingen bij Vitesse: 'Het is duidelijk dat deze selectie te dun is'

5 augustus - 10:47 Laatste update: 10:59
3

Vitesse begint zondag aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een wedstrijd tegen Feyenoord. Na een matige voorbereiding, de perikelen rondom de clubovername en een leegloop in de selectie roert de achterban zich. Technisch directeur Benjamin Schmedes tempert de verwachtingen in Arnhem.

Met het vertrek van onder meer topschutter Loïs Openda en de verdedigers Eli Dasa, Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi hebben de nodige sterkhouders Arnhem deze zomer verlaten. "Met vier nieuwe verdedigers hebben we de achterhoede goed aangevuld", zegt Schmedes tegen De Gelderlander. "Dat had ook de hoogste prioriteit, omdat daar de meeste spelers zijn vertrokken. Maar duidelijk is dat de selectie nog te dun is. Het is daarom logisch dat we ons nu nog richten op meerdere linies, waaronder natuurlijk de offensieve posities."

Schmedes wil 'ambitieus' maar 'realistisch' blijven bij Vitesse. "We gaan ons absoluut niet verschuilen achter de moeilijke omstandigheden, maar we willen ook niet beoordeeld worden op dingen die waarschijnlijk onhaalbaar zijn." Woensdagavond werd duidelijk dat de Arnhemmers dicht bij een akkoord zijn met de toekomstige eigenaar. 'De club rekent erop dat de mogelijkheden deze transferzomer nog worden vergroot, waardoor de selectie kan worden versterkt', schrijft De Gelderlander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie