Reactie

De Guzmán: 'Vroeger dacht ik veel meer aan mezelf, nu ben ik een teamspeler'

De Guzmán: 'Vroeger dacht ik veel meer aan mezelf, nu ben ik een teamspeler'

5 augustus - 10:15
0

Jonathan de Guzmán keerde onlangs terug in de Eredivisie bij Sparta. De veertienvoudig international denkt van waarde te kunnen zijn voor de Kasteelheren op meerdere manieren. Op welke positie hij gaat spelen, maakt hem niet veel uit.

Ondanks een contract dat nog voor één jaar doorliep bij OFI Kreta, liet de Griekse club hem naar Nederland vertrekken. "Hij (technisch directeur Georgios Samaras, red.) wilde me liever niet kwijtraken, maar begreep mijn situatie", zegt De Guzmán tegen Voetbal International. "Erg fijn. Daardoor ben ik daar toch op een goede manier weggaan. En nu ben ik hier bij Sparta, een erg warme en mooie club."

Sparta toonde zich bijzonder slagvaardig deze transferperiode en legde naast de geboren Canadees liefst elf anders spelers neer. "Sparta is een ambitieuze club. Daar wilde ik wel deel van uitmaken. Ik sta te trappelen om te beginnen." De Guzmán staat vooral bekend als offensieve middenvelder, maar heeft zich naar eigen zeggen ontwikkeld tot allround middenvelder.

Waar trainer Maurice Steijn hem posteert, maakt hem dan ook niet heel veel uit. "Kijk, als jonge voetballer denk je vooral aan jezelf, en dat is heel normaal. Dat is mijn positie, daar moet ik spelen. Maar ik zit nu op een leeftijd dat ik puur aan het team denk. Dat is dan iets wat ik door de jaren heen wel geleerd heb. Ik ben veel meer een teamspeler geworden. Ik ben hier gewoon om te helpen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie