Nieuws

Van Bommel blij met nieuwste aanwinst: 'Hij kent ons, dat is een voordeel'

Van Bommel blij met nieuwste aanwinst: 'Hij kent ons, dat is een voordeel'

05-08-2022 09:39

Mark van Bommel heeft de bevestiging gegeven dat Jurgen Ekkelenkamp zijn nieuwe aanwinst wordt. De trainer van Royal Antwerp is zeer te spreken over het transferbeleid van Marc Overmars, zijn technisch directeur.

Antwerp boekte een mooi resultaat in de uitwedstrijd tegen Lillestrøm SK door met 1-3 te winnen. Na afloop van dit duel sprak Van Bommel over de komst van de Nederlander. "Marc en ik hebben meerdere malen contact gehad met hem", zei hij tegen VTM.

Ekkelenkamp stond op het punt om naar Club Brugge te verkassen, maar kiest toch voor het ‘Nederlandse’ Antwerp. "We hebben geprobeerd hem uit te leggen hoe wij willen spelen. Hij kent ons, dat is zeker een voordeel. We hebben een bepaald idee hoe wij willen voetballen en hij voelt zich daar goed bij", aldus de oefenmeester.

Overmars heeft een belangrijke rol gespeeld in de overgang van Ekkelenkamp. Dat doet hij bij alle transfers, liet voorzitter Paul Gheysens onlangs al weten. "De aanwezigheid van Overmars is voor veel spelers een extra factor om voor Antwerp te kiezen." De oud-Ajacied komt voor 4,5 miljoen over van Hertha BSC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!