Nieuws

Positief geluid voor De Jong: 'Hij heeft een contract en daar houden we ons aan'

Positief geluid voor De Jong: 'Hij heeft een contract en daar houden we ons aan'

05-08-2022 08:46

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft weer eens voor verwarring gezorgd. De preses heeft zich in gesprek met The New York Times opnieuw uitgelaten over de situatie van Frenkie de Jong.

De situatie van De Jong bij Barcelona is bekend. De 25-jarige Nederlander zit op zijn plek bij Barça, maar zou met zijn salaris sterk op de financiële huishouding drukken. Daarom zouden de Catalanen hem richting de uitgang willen duwen. Dat is tegen het zere been van de middenvelder, die nog miljoenen te goed heeft omdat hij in een eerder stadium een hoop salaris inleverde.

Nu heeft Laporta een interessante uitspraak gedaan tegenover The New York Times, die in het voordeel is van Frenkie. “Hij heeft een contract en daar zullen wij ons aan houden”, klinkt het. De voorzitter zal overigens wel moeten, aangezien hij eerder al op de vingers werd getikt door Javier Tebas, de baas van de La Liga. “Barcelona kent de regels en verantwoordelijkheden. Dat is een collectieve overeenkomst. De wet, de ethiek”, klonk het.

Over een week begint de competitie in Spanje. Barcelona ontvangt dan Rayo Vallecano in het Spotify Camp Nou.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!