Nieuws

'Teleurgestelde' Jansen:  'Je verwacht gewoon meer, er is te weinig uitgehaald'

'Teleurgestelde' Jansen: 'Je verwacht gewoon meer, er is te weinig uitgehaald'

05-08-2022 08:10

AZ-trainer Pascal Jansen zag zijn ploeg donderdagavond met 1-0 onderuit gaan tegen Dundee United. De oefenmeester wijt de nederlaag aan zijn eigen team.

“Ik heb net nog even rustig wat beelden teruggekeken”, zei Jansen voor de camera’s van Veronica. Zijn analyse moest even op zich laten wachten “Je moet kijken of de emoties die je hebt ook terecht zijn. Op beelden vallen dan dingetjes op. Welke dingetjes? Wat opvalt is dat we te lang gelijkwaardig zijn geweest. Daar waar we in staat moesten zijn een groter verschil te maken.”

Jansen zag dat het veldspel van zijn ploeg te wensen over liet in Schotland. “De belangrijkste ruimtes die we graag bespelen, waren echt te bespelen, maar we haalden er te weinig uit”, aldus de trainer, die daar het gebrek aan creativiteit aan wijt. “Dan creëer je in aanvallend opzicht te weinig kansen. We hebben zoveel gespeeld in de voorbereiding, daar zag ik dat er voldoende creativiteit aanwezig was. Maar in de hoogste snelheid moeten we dat wel gebruiken. We halen er te weinig uit. Dat heeft te maken met de keuzes die je maakt.”

“Uiteraard ben ik flink teleurgesteld”, vervolgt Jansen, die dacht dat zijn ploeg meer in zijn mars had. “Je verwacht gewoon meer. Er is te weinig uitgehaald vandaag. Dat ligt puur aan onszelf. Je weet wat ze voor eigen publiek willen. Ze hebben twee schoten tussen de palen gehad. Eentje ging er in. En net op dat moment moesten we adequaat ingrijpen. Dat kost ons de wedstrijd. We hebben mogelijkheden gehad en waren zelf niet zuiver. Zijn we dat thuis wel, dan ben ik er van overtuigd dat we dit alsnog naar een goed einde gaan brengen”, besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!