Nieuws

Indi maant tot kalmte: 'Als je gewoon rustig blijft, dan krijg je gewoon kansen'

Indi maant tot kalmte: 'Als je gewoon rustig blijft, dan krijg je gewoon kansen'

05-08-2022 07:21

AZ maakte donderdagavond geen beste beurt tegen Dundee United. De Alkmaarders verloren met 1-0 in Schotland, waardoor het zich in moeilijkheden heeft gespeeld. Aanvoerder Bruno Martins Indi en Dani de Wit weten dat wat AZ liet zien niet genoeg was.

Martins Indi was voorafgaand aan het duel goed op de hoogte van de sterke punten van de tegenstander, maar in het veld kwam het niet helemaal uit hoe hij had gedacht. Ook de sfeer in het Tannadice Park viel hem op. "Het was een goede sfeer. Zij krijgen daar natuurlijk energie van. Wij willen het rustig krijgen met goed voetbal, maar dat is slechts bij vlagen gelukt", aldus de aanvoerder na afloop voor de camera’s van Veronica.

Volgens de Oranje-international is er echter nog geen man overboord. Het doelpunt van Dundee was het enige wapenfeit van de Schotten. In de return kan AZ het nog omdraaien. "We krijgen ze nog thuis. Ik moet zeggen dat het vrij onnodig was om een tegendoelpunt te krijgen. Als we gewoon heel rustig blijven, en technisch de dingen goed uitvoeren, kun je goede mogelijkheden krijgen. Dat nemen we mee naar volgende week", besluit Martins Indi.

Naast Indi was ook De Wit niet te spreken over het niveau dat zijn ploeg op de mat legde. De aanvallende middenvelder droeg naar eigen zeggen zelf ook bij aan de malaise. "Het is wel duidelijk dat we zelf niet goed genoeg waren. Veel spelers hebben onder de maat gespeeld, onder wie ikzelf. Dan kun je het ook tegen Dundee heel lastig krijgen en dat was ook het geval. We hebben heel veel kwaliteiten om dit soort tegenstanders te verslaan, maar dat kwam er vanavond helaas niet uit. Dat is teleurstellend, maar dit is pas de eerste helft. We moeten het volgende week gaan doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!