Nieuws

Lucca doet boekje open over idool: 'Keek veel video's van hem toen ik klein was'

Lucca doet boekje open over idool: 'Keek veel video's van hem toen ik klein was'

04-08-2022 23:04 Laatste update: 23:06

Lorenzo Lucca is de kersverse aanwinst van Ajax. De 21-jarige spits heeft één voorbeeld met een Ajax-verleden: Zlaten Ibrahimovic. De Italiaan bewondert de veertigjarige Zweed.

Donderdagavond werd de transfer van Lucca naar Ajax wereldkundig gemaakt. Tegenover de clubkanalen legt de spits uit waarom hij voor de Amsterdammers heeft gekozen. "Mijn grootste idool is Zlatan Ibrahimovic", zegt hij. "Toen ik klein was, keek ik veel video's van hem. Ik ben trots om het shirt te mogen dragen die hij ooit droeg."

Desondanks wil de jonge aanvaller zich niet vergelijken met Ibrahimovic. "Je kan ons niet vergelijken, misschien alleen qua postuur", aldus de 2.01 meter lange spits. "Zlatan was een van de beste spitsen in Europa, ik moet nog aan veel aspecten werken." Dat is Lucca ook zonder meer van plan. "Ik ben hier om hard te werken, iedere dag weer."

Mocht het verblijf Ajax bevallen, dan kunnen ze hem definitief overnemen van Pisa. De landskampioen zal dan een kleine tien miljoen euro moeten overmaken naar de Serie B-club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!