Breaking news

Gebrek aan creativiteit breekt AZ op: Alkmaarders verliezen van Dundee United

Gebrek aan creativiteit breekt AZ op: Alkmaarders verliezen van Dundee United

4 augustus - 22:51
1

AZ heeft een flinke kater overgehouden aan het uitduel tegen Dundee United. De Alkmaarders gingen met 1-0 onderuit in Schotland en wisten weinig potten te breken. Vooral het creëren van kansen bleek een moeilijk verhaal.

Voorafgaand aan het duel werd duidelijk dat de Alkmaarse ziekenboeg vol zit. Kersvers aanwinst Riechedly Bazoer en Peer Koopmeiners ontbraken door ziekte, terwijl ook Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden, Yukinara Sugawara en Jens Odgaard nog niet wedstrijd fit waren.

De openingsfase van het duel was zeer tam. Er gebeurde vrijwel niets totdat Dundee United-doelman Mark Birighitti - die de Nederlandse voetbalvolger nog kan kennen van zijn periode bij NAC Breda – opzichtig in de fout ging. Vangelis Pavlidis vergat alleen zijn voet tegen de bal te zetten. Verder was er nog één wapenfeit aan de kant van de Alkmaarders. Hakon Evjen lepelde de bal voor op Mayckel Lahdo, die Birighitti met een slappe kopbal niet goed genoeg aan het werk zette.

Na rust was het eigenlijk hetzelfde spelbeeld. AZ had de bal en Dundee verdedigde met man en macht. De club uit de Zaanstreek bleek heel veel moeite te hebben met het creëren van kansen, en wanneer er zich dan eindelijk een mogelijkheid voordeed was het vaak te wild. Aan de andere kant was het uiteindelijk wel raak. Na een vlotte aanval van de Schotten – die tot deze aanval geen moment in het spel voorkwamen – was het Glenn Middleton die de bal achter Hobie Verhulst krulde. Dat bleek uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd.

Over een week staat de return in het AFAS-stadion op het programma, waarin de ploeg van Pascal Jansen flink aan de bak moet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie