Breaking news

Twente doet meer dan goede zaken in Belgrado en mag klusje klaren in Enschede

Twente doet meer dan goede zaken in Belgrado en mag klusje klaren in Enschede

04-08-2022 21:50 Laatste update: 21:51

Twente heeft zich donderdagavond meer dan goed geprofileerd tegen FK Cukaricki (1-3). De club uit Enschede klaarde het kunstje al voor rust en kwam daarna niet meer in de problemen.

Ron Jans had geen verrassingen in petto in de basiself van Twente. De Tukkers grepen de Serviërs direct vanaf de aftrap bij de keel, wat resulteerde in een snel openingsdoelpunt. Na een goede voorzet was het Daan Rots die zijn eerste treffer ooit in een Europees duel binnenkopte: 1-0.

Na de 0-1 was het de club uit Belgrado die wat gevaarlijker werd, maar op enkele speldenprikjes na werd het doel van Lars Unnerstal niet echt serieus onder vuur genomen. Daarna drukte Twente door, wat resulteerde in de 0-2. Na goed doorzetten van Misidjan aan de linkerkant was het Michel Vlap die beheerst de 0-2 binnenschoof. Kort voor rust werd het zelfs nog mooier voor de Tukkers: Joshua Brenet werd weggestoken en faalde niet voor het doel: 0-3.

Na rust liet Twente de touwtjes ietwat vieren. Daardoor leek de spanning in de wedstrijd even terug te komen. Op aangeven van Eredivisiebekende Luka Adzic maakte Stefan Kovac de 1-3. De Enschedeërs kwamen verder niet echt meer in de problemen, waardoor het een mooie uitgangspositie heeft afgedwongen.

De return van het duel vind op donderdag 11 augustus plaats. Het toneel van dat duel is de Grolsch Veste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie