Reactie

De Guzman raakte slaags bij Napoli: 'Toen kwam er veel in me naar boven'

De Guzman raakte slaags bij Napoli: 'Toen kwam er veel in me naar boven'

04-08-2022 18:49 Laatste update: 19:12

Na twaalf jaar afwezigheid is Jonathan de Guzman teruggekeerd in de Eredivisie. De 34-jarige middenvelder beleefde verschillende buitenlandse uitstapjes, maar wil het nu laten zien bij Sparta. De Guzman is blij weer terug te zijn in Rotterdam.

De Nederlandse voetballiefhebber heeft De Guzman misschien nog op het oog als aanvallende middenvelder, maar hij is daar naar eigen zeggen wat in veranderd. “Ik ben een allrounder geworden op het middenveld”, aldus de Spartaan in gesprek met Voetbal International. “Ik vul het gewoon in zoals de trainer het wil. Een aanvallende rol of een verdedigende: het maakt mij echt niet uit.”

De Guzman heeft de afgelopen heel wat ervaring opgedaan en het nodige meegemaakt. Zo ook bij Napoli, waar hij in een opmerkelijke situatie belandde. “Ik wilde daar aan mijn herstel werken en dan in januari ergens fit instappen”, aldus De Guzman, die eigenlijk moest vertrekken bij de club. “Piece of shit, hier komen!”, zei voorzitter Cristiano Giuntoli waar iedereen bij was. “‘Ik ben een heel rustig persoon. Woorden maken mij niet kwaad, je kan alles tegen me schreeuwen. Maar toen gaf hij me een klap en kwam er zoveel in me naar boven… Ik pakte hem vast en duwde hem weg.”

Na zijn tijd bij Napoli was De Guzman nog actief bij Carpi, Chievo, Eintracht Frankfurt en OFI Kreta. Nu is hij weer op zijn plek, in Rotterdam.  “Het is altijd de bedoeling geweest om op een dag weer terug te komen naar Rotterdam. Dat ik hier nu weer ben, vind ik echt geweldig. Het voelt meer als thuiskomen dan in Toronto”, besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!