Interview

Ten Hag voorspelt bij Ajax: 'Grote clubs zullen aan Antony gaan trekken'

Ten Hag voorspelt bij Ajax: 'Grote clubs zullen aan Antony gaan trekken'

14-11-2021 14:19

Antony is een van de spelers waar grote clubs aan gaan trekken, voorspelt Ajax-trainer Erik Ten Hag. De Braziliaan is een van de sensaties in het elftal van de Tukker.

Meerdere grote clubs hebben voorzichtig al geïnformeerd naar zijn status. Ten Hag snapt dat wel. "Als je een rol speelt bij de Braziliaanse selectie, dan is het duidelijk dat daaraan getrokken gaat worden", zegt hij bij Goedemorgen Oranje op ESPN. "Prijskaartje? Dat weet ik niet, je weet ook niet hoe de markt zich ontwikkelt. Welke economische gevolgen heeft een lockdown?"

"Sportief is het helder dat hij een ongelooflijk talent is en een ongelooflijk mooie ontwikkeling doormaakt. Als wij presteren in de Champions League komt hij in de spotlights en wordt hij voor veel clubs interessant", zegt Ten Hag.

Het wordt voor Ajax lastig om het succeselftal bij elkaar te houden. "Het is een beetje de huidige tijd dat spelers snel een transfer maken en je snel te maken krijgt met wisselingen, zeker als je succes hebt wordt er getrokken aan spelers en trainers. Die blijven dan niet lang bij je. Je moet steeds weer een nieuw team bouwen. Dat is een uitdaging en de moeilijkheid. Daarom is het ontzettend moeilijk om in de Champions League te presteren. De concurrenten kunnen de teams veel langer bij elkaar houden en dus dieper op de materie ingaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!