Nieuws

'Matthijs de Ligt werkt hard, zelfs op de dagen dat we geen training hebben'

'Matthijs de Ligt werkt hard, zelfs op de dagen dat we geen training hebben'

4 augustus - 17:15
0

Julian Nagelsmann is erg te spreken over de kwaliteiten van aanwinst Matthijs de Ligt. De oefenmeester van Bayern München ziet een belangrijke rol weggelegd voor de Oranje-international in zijn elftal.

"Matthijs is een ongelooflijk belangrijke speler voor ons", zegt Nagelsmann tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Eitracht Frankfurt. "In het veld coacht hij heel veel en probeert hij iedereen te helpen, maar een nieuwe speler moet ook de tijd krijgen om te wennen. Matthijs zal een heel belangrijke speler voor ons worden, maar de verdediging heeft het zaterdag ook goed gedaan."

De Ligt kwam niet helemaal topfit binnen bij Der Rekordmeister. De Oranje-international moest conditioneel flink aanpoten bij zijn nieuwe werkgever. Nagelsmann heeft desondanks vertrouwen dat de Nederlandse centrumverdediger snel weer fit is. "Matthijs is een slimme jongen. Hij werkt hard, zelfs op de dagen dat we geen training hebben. Het gaat erom dat hij topfit wordt", zegt de oefenmeester van Bayern.

De ploeg van De Ligt speelt vrijdagavond om 20.30 uur een uitwedstrijd tegen regerend Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie