Transfernieuws

Officieel: PSG versterkt zich met 'explosieve' Sanches: 'Hij maakt impact'

Officieel: PSG versterkt zich met 'explosieve' Sanches: 'Hij maakt impact'

04-08-2022 19:33 Laatste update: 19:32

Renato Sanches gaat donderdagmiddag een contract tekenen bij Paris Saint-Germain, bevestigt trainer Christophe Galtier. De Portugese middenvelder maakt voor vijftien miljoen euro de overstap van Lille OSC naar Parijs.

Sanches doorliep de medische keuring woensdag succesvol. "We verwachten hem vanmiddag", zei Galtier donderdag op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. De trainer van PSG is van mening dat de Portugese middenvelder van grote waarde kan zijn voor de ploeg. "Hij is een speler met kwaliteiten die andere spelers niet hebben, zeker als ik hem vergelijk met Marco Verratti, Vitinha of Danilo Pereira. Het is een explosieve speler, iemand die impact heeft. Hij kan linies openbreken bij de tegenstander en kan zelf ook een schot tegenhouden."

"De kans deed zich voor om een speler te strikken die de Franse competitie kent en ervaring heeft op topniveau", vervolgt Galtier. Sanches stond ook in de belangstelling van AC Milan. De Italianen bereikten al een akkoord met Lille, maar het jaarsalaris was uiteindelijk doorslaggevend voor de Portugees. Naar verluidt gaat Sanches in Parijs zes miljoen euro per seizoen verdienen. De kampioen van de Serie A bood hem een salaris van 4,5 miljoen euro. 

Update: Paris Saint-Germain heeft de komst van Renato Sanches officieel aangekondigd. De Parijzenaren presenteren de Portugees via de officiele kanalen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!