Nieuws

Jansen over Dundee-uit: 'We hebben een plan bedacht en we zijn er klaar voor'

Jansen over Dundee-uit: 'We hebben een plan bedacht en we zijn er klaar voor'

04-08-2022 12:25

Pascal Jansen voorspelt een lastige Europese uitwedstrijd tegen Dundee United. De oefenmeester van AZ mist een aantal belangrijke spelers, maar gaat desondanks vol voor de winst in Schotland.

"Het gaat een lastig gevecht worden", zegt Jansen op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Dundee heeft het vorig seizoen goed gedaan om zich te kwalificeren voor deze competitie. Het is een fysiek team. Het is belangrijk dat wij ons eigen spel spelen. We hebben een plan bedacht voor morgen (donderdag, red.) en we zijn er klaar voor." 

Jansen kan donderdagavond geen beroep doen op Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden, Yuki Sugawara, Jens Odgaard. Zij zijn allen niet wedstrijdfit wegens blessureleed. Peer Koopmeiners en de kersverse aanwinst Riechedly Bazoer zijn ziek. "Jens heeft hamstringklachten. Daar moeten we dus voorzichtig mee zijn. We missen hem, maar zijn herstel voorloopt voorspoedig. We zullen het anders moeten doen dan in de twee wedstrijden tegen Tuzla City. Yuki is redelijk dicht bij een terugkeer", zei de oefenmeester van AZ over de afwezigheid van zijn sterkhouders.

Vorig seizoen werd AZ in de laatste voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Schotse Celtic. "Dat was iets heel anders. Een andere beleving", reageert Jansen. "Een club met een grote geschiedenis, zowel nationaal als internationaal. Spelen in een stadion waar je jezelf niet eens kunt verstaan is heel bijzonder. Dat zijn elementen die je meeneemt in je ontwikkeling. Zowel als speler, als team en als trainer."

Het treffen tussen Dundee United en AZ wordt donderdagavond om 21.00 uur afgewerkt in Schotland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!