Nieuws

Hilgers: 'Europees voetbal hoort bij een club met zo’n achterban en geschiedenis'

Hilgers: 'Europees voetbal hoort bij een club met zo’n achterban en geschiedenis'

04-08-2022 12:05

FC Twente speelt donderdagavond voor het eerst in acht jaar weer een Europese wedstrijd. Mees Hilgers is erg verheugd om zijn eerste Europese wedstrijd te spelen tegen FK Cukaricki.

"Ik ben heel blij dat we FC Twente weer de status hebben kunnen geven die bij de club past. Er is de afgelopen jaren heel veel gebeurd bij de club, tot de degradatie aan toe. Maar FC Twente is weer helemaal terug. Europees voetbal hoort bij een club met zo’n achterban en geschiedenis", zegt Hilgers in gesprek met De Telegraaf. "Het is heel bijzonder om dit nu te kunnen meemaken. Het is extra mooi dat we dit als groep vorig seizoen hebben afgedwongen en dat we dit nu ook als groep mee gaan maken, omdat het elftal deze zomer vrijwel geheel intact is gebleven."

Hilgers laat weten dat het Europese avontuur enorm leeft in de groep. De talentvolle verdediger verwacht geen gemakkelijke avond in Belgrado. "Het is een fysiek sterke ploeg, die hard werkt en veel strijd in de wedstrijd legt. Het wordt een echte knokwedstrijd. We moeten niet denken dat we even heen en weer vliegen om een wedstrijd te winnen. Het gaat een lastige avond worden."

De 21-jarige verdediger uit Amersfoort hoopt dat Twente de groepsfase van de Conference League weet te behalen. "Het gaat niet eenvoudig worden", beseft Hilgers. "Maar het zou geweldig zijn om de groepsfase te bereiken, zodat we nog veel Europese wedstrijden kunnen spelen dit seizoen. Daar gaan we keihard voor strijden."

Het treffen tussen FC Twente en FK Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League wordt donderdagavond om 20.00 uur afgewerkt in Servië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!