'United wil Solskjaer vervangen voor Zidane en legt contact met Fransman'

'United wil Solskjaer vervangen voor Zidane en legt contact met Fransman'

Manchester United is het vertrouwen in manager Ole Gunnar Solskjaer kwijt. De Premier League-topclub maakt inmiddels werk van de komst van Zinedine Zidane, zo meldt The Times zondag.

De positie van Solskjaer stond al enige tijd onder druk, maar tot dusver kreeg de Noor het voordeel van de twijfel. De stemming is na de kansloze nederlagen tegen titelconcurrenten Liverpool (0-5) en Manchester City (0-2) echter definitief omgeslagen. 

Volgens de toonaangevende Britse krant heeft United al contact opgenomen met Zidane. Dat de Franse trainer aan de slag gaat op Old Trafford is nog geen uitgemaakte zaak, want hij zou twijfelen of het wel de juiste vervolgstap voor hem is. In Manchester hebben ze echter goede hoop dat ze Zidane kunnen overtuigen, mede door zijn uitstekende band met Raphaël Varane en Cristiano Ronaldo. De drie boekten grote successen bij Real Madrid.

Als trainer van de Spaanse topclub won Zidane onder meer drie keer de Champions League en twee keer La Liga. Mocht de 49-jarige oefenmeester aan de slag gaan bij United, dan is dat mogelijk ook goed nieuws voor Donny van de Beek. De oud-Ajacied houdt onder Solskjaer de bank warm.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie