Transfernieuws

Eiting kiest voor het Volendam van Wim Jonk: 'Ben blij dat de knoop is doorgehakt'

Eiting kiest voor het Volendam van Wim Jonk: 'Ben blij dat de knoop is doorgehakt'

04-08-2022 09:25 Laatste update: 09:39

Carel Eiting maakt transfervrij de overstap naar FC Volendam. De middenvelder geeft de voorkeur aan een hereniging met Wim Jonk boven een dienstverband bij FC Utrecht.

Eerder meldde VoetbalPrimeur al dat Eiting nagenoeg zeker naar FC Volendam zou vertrekken, toen ook FC Utrecht ineens op de radar verscheen. Naast de twee Eredivisionisten zou ook Fortuna Dusseldorf op het vinkentouw hebben gezeten voor de oud-speler van Jong Oranje. Uiteindelijk trekken de Volendammers aan het langste eind. "Ik ben blij dat de knoop is doorgehakt", citeert het Noordhollands Dagblad de middenvelder. 

Daarmee kiest Eiting voor een weerzien met trainer Jonk. De coach van de Volendammers stoomde pelers als Eiting, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt in de jeugd van Ajax klaar voor het grote werk. Eiting kwam mede door blessureleed niet zo ver als de anderen en speelde de afgelopen jaren voor Huddersfield Town en Racing Genk.

De 24-jarige middenvelder tekent een meerjarig contract in Volendam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!