Nieuws

'De sfeer in het stadion kan wel eens de doorslag geven in dat soort wedstrijden'

'De sfeer in het stadion kan wel eens de doorslag geven in dat soort wedstrijden'

03-08-2022 23:51

Ron Jans en Ricky van Wolfswnkel kijke uit naar het treffen met FK Cukaricki, de tegenstander van FC Twente van morgen. De Tukkers nemen het in de derde voorronde van de Conference League op tegen de Serviërs.

Jans en de zijnen zijn in ieder geval goed voorbereid op de confrontatie. "We hebben de tegenstander meermaals zien spelen en we hebben veel informatie ingewonnen", aldus de trainer op de clubwebsite van FC Twente. "Het is een serieuze tegenstander en ik ben benieuwd hoe hoog hun niveau kan reiken donderdagavond. Ik ben ook benieuwd naar onze eigen spelers, want daar hebben er nog niet veel al eerder Europees gespeeld."

Dé speler van Twente met de meeste ervaring in Europa, is Ricky van Wolfswinkel. De spits speelde in het verleden voor FC Basel, Sporting Portugal, Saint-Étienne en FC Utrecht, waarmee hij in de Europa League uitkwam. De sfeer in het stadion kan wel eens de doorslag geven, weet hij uit ervaring. "De sfeer om te presteren moet er echt zijn. Europees voetballen brengt altijd een andere atmosfeer met zich mee. Het belangrijkste is dat we weten hoe de tegenstander speelt en dat we zelf scherp blijven. Maar bij ons is iedereen erg gemotiveerd."

Donderdagavond wordt er om 20.00 afgetrapt in Belgrado.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!