Reactie

Jansen in aanloop naar Dundee: 'Dat was iets anders, een heel andere beleving'

Jansen in aanloop naar Dundee: 'Dat was iets anders, een heel andere beleving'

03-08-2022 23:02 Laatste update: 23:03

AZ speelt donderdagavond in Schotland tegen Dundee United. De Alkmaarders moeten de derde voorronde van de Conference League overleven om kans te maken op de groepsfase van het toernooi. Trainer Pascal Jansen en aanvoerder Bruno Martinis Indi blikken vooruit.

“Het gaat een lastig gevecht worden”, aldus Jansen tijdens de persconferentie. “Dundee heeft het vorig seizoen goed gedaan om zich te kwalificeren voor deze competitie. Het is een fysiek team. Het is belangrijk dat wij ons eigen spel spelen. We hebben een plan bedacht voor morgen en we zijn er klaar voor.”

Het Schotse voetbal staat bekend om zijn fysieke aspecten. Volgens Martins Indi is Dundee daar geen uitzondering op. “Als je naar hun selectie kijkt zijn bijna alle spelers lang. Ze zijn met standaardsituaties gevaarlijk. Daar moeten we klaar voor zijn'”, aldus de Oranje-international.

Het lijkt erop dat Schotse tegenstanders AZ niet zo lekker liggen. Afgelopen seizoen was Celtic te sterk voor de Alkmaarders in de voorronde van de Europa League. Jansen vindt het te makkelijk om die vergelijking te trekken. “Dat was iets heel anders. Een andere beleving”, aldus de oefenmeester. “Een club met een grote geschiedenis, zowel nationaal als internationaal. Spelen in een stadion waar je jezelf niet eens kunt verstaan is heel bijzonder. Dat zijn elementen die je meeneemt in je ontwikkeling. Zowel als speler, als team en als trainer.”

Dundee United en AZ trappen af om 21.00.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!