Nieuws

Vitesse geeft overname-update: 'Nagenoeg akkoord over definitief koopcontract'

Vitesse geeft overname-update: 'Nagenoeg akkoord over definitief koopcontract'

03-08-2022 22:30

Komend weekend begint ook voor Vitesse het nieuwe Eredivisieseizoen. Dat het onrustig is binnen de club, is een understatement. De Arnhemmers zitten middenin een overnameproces, waardoor veel aspecten nog onzeker zijn binnen de club. In een update via de officiële kanalen lijkt er toch ligt aan het eind van de tunnel.

Volgens Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, die net als de achterban graag ziet dat de overname snel wordt bewerkstelligd. De directeur komt met goed nieuws: de overname lijkt dichtbij. “We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract”, klinkt het. “Na veel positieve gesprekken komen we steeds dichterbij. Het vergt met name veel juridische arbeid, maar ook op dit vlak zijn we de laatste plooien aan het gladstrijken.”

Wie de overnamekandidaat precies is, is nog niet bekend. Wie deze kandidaat ook is, de Arnhemmers stellen een aantal belangrijke voorwaarden. “We hebben toen twee voorwaarden gesteld voor de voltooiing van de overname: het kunnen waarborgen van de continuïteit en het overeind kunnen houden van de (sportieve) ambities van Vitesse”, vervolgt Van Wijk. “Dit blijft de insteek, maar de situatie en de duur van het overnametraject hebben uiteraard wel invloed op onze huidige mogelijkheden.”

De huidige mogelijkheden waar van Wijk op doelt, zijn beperkt. Tijdens deze transferzomer werden er slechts vijf spelers aan de selectie toegevoegd en er vertrokken er liefst twaalf. “We hebben nog tot en met 31 augustus om de selectie verder uit te breiden. Het is geen geheim dat we nog actief aan het zoeken zijn naar versterkingen. We rekenen erop dat onze mogelijkheden op dit gebied binnenkort worden vergroot, maar daartoe moet eerst een aantal handtekeningen op papier staan. Maar ook als we wat meer lucht krijgen, zullen we creatief en slim moeten blijven handelen”, besluit Van Wijk. 

Zondag wacht de eerste echte testcase van het seizoen: Feyenoord komt langs in de Gelredome. De aftrap is om 14.30.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!