Transfernieuws

Update: Brighton & Hove Albion ontkent de verkoop van Cucurella aan Chelsea

Update: Brighton & Hove Albion ontkent de verkoop van Cucurella aan Chelsea

03-08-2022 22:09 Laatste update: 22:08

Marc Cucurella gaat zijn handtekening zetten bij Chelsea. De linksback van Brighton & Hove Albion was persoonlijk al rond met de Londenaren en beide clubs hebben elkaar nu ook gevonden.

Cucurella gaat zich tot de zomer van 2028 aan Chelsea verbinden. Brighton zal in de handjes wrijven: met de transfer is een som van om en nabij de 63 miljoen euro gemoeid. Daarnaast bewandelt er nog een speler de omgekeerde route. Levi Colwill zal de overstap maken naar het zuiden van Engeland.

Daarmee troeft Chelsea Manchester City af. De ploeg van Pep Guardiola was al sinds lange tijd geïnteresseerd in de Spanjaard, maar vist achter het net. De Engelse landskampioen wilde niet hoger gaan dan het laatste bod van 48 miljoen euro.    

Met Cucurella doen The Blues hun derde grote aankoop van de zomer. Eerder werden Raheem Sterling (56,20 miljoen) en Kalidou Koulibaly (38 miljoen) al welkom geheten op Stamford Bridge.

Update: De media hebben voor hun beurt gesproken. Volgens Brighton is er nog geen akkoord over de transfer. In een statement brengt de club het volgende naar buiten: 'In tegenstelling tot berichtgeving van meerdere media vanavond, is er nog geen overeenstemming bereikt met welke club dan ook over de verkoop van Marc Cucurella. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!