Breaking news

De bevestiging is daar: Wijnaldum gaat zijn carrière nieuw leven inblazen bij Roma

De bevestiging is daar: Wijnaldum gaat zijn carrière nieuw leven inblazen bij Roma

05-08-2022 20:16

Een diepe zucht voor Georginio Wijnaldum: de middenvelder verlaat Paris Saint-Germain voor AS Roma. De Italianen huren de 31-jarige middenvelder voor één jaar.

De transfer hing al even in de lucht, maar nu hebben ook beide clubs het nieuws officieel bevestigd. Dat betekent dat Wijnaldum gaat werken met José Mourinho. Een transfer van Wijnaldum was onvermijdelijk. De ooit onmisbare Oranje-international verloor zijn plek in de selectie van bondscoach Louis van Gaal na een mislukt debuutseizoen bij PSG. Door het aangaan van een nieuw avontuur hoopt Wijnaldum alsnog een plekje in de WK-selectie te bemachtigen.

Wijnaldum is niet de eerste grote naam die zich bij de squadra van Rome voegt. Ook Paulo Dybala werd onlangs met veel bombarie binnengehaald. Daarmee zijn de aspiraties van de Conference League-winnaar duidelijk: meedoen om de Scudetto.

AS Roma wordt de zesde club van Wijnaldum. De middenvelder begon zijn carrière ooit als jongste debutant ooit bij Feyenoord, waarna hij de gevoelige overstap naar PSV maakte. Nadat hij vele prijzen had gewonnen in Eindhoven, lonkte een stap naar het buitenland. Dat werd de Premier League, waar hij één seizoen schitterde met Newcastle United totdat het Liverpool van Jürgen Klopp hem oppikte. Na vijf mooie jaren bij The Reds ging hij aan de slag bij PSG, wat tot nu toe een grote smet op zijn mooie carrière is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!