Nieuws

Het kriebelt bij Kuyt na rustperiode: 'Had afstand van voetbal nodig'

Het kriebelt bij Kuyt na rustperiode: 'Had afstand van voetbal nodig'

03-08-2022 18:14

Dirk Kuyt kijkt uit naar de start van zijn trainerscarrière bij ADO Den Haag. De coach nam een periode rust na zijn exit bij Feyenoord, waarna voetbal voor even uit zijn leven verdween.

Kuyt blikt in een interview met het Algemeen Dagblad terug op de maanden na zijn vertrek bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers trainde Kuyt de O19, maar tot het hooftrainerschap kwam het tot op heden niet. "Ik ben mezelf toen tegengekomen. Het heilige vuur om te presteren, was er niet meer. Ik heb jarenlang alles gegeven voor mijn voetbalcarrière en ben als trainer direct doorgegaan. Dat typeert het type mens dat ik ben. Maar rust is er daardoor nooit geweest."

Uiteindelijk koos de trainer zijn eigen weg en nam hij een aantal maanden rust. "Ik heb weinig bijzonders gedaan. Geregeld ging ik stukken van vijf of tien kilometer lopen met vrienden. Ik was aan dat leven in de luwte toe. Het was nodig om mezelf te resetten."

Niet veel later begon het al weer te kriebelen bij Kuyt. De trainer kon voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. "Ik ben de voorbije periode zo tot rust gekomen, dat ik barst van de energie om deze club de komende jaren verder te helpen én hier te slagen als trainer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!