Transfernieuws

'Naam van Memphis valt als tijdelijke opvolger van Haller bij Borussia Dortmund'

'Naam van Memphis valt als tijdelijke opvolger van Haller bij Borussia Dortmund'

03-08-2022 16:34

De start van de Bundesliga nadert maar Borussia Dortmund is er nog altijd niet in geslaagd om een tijdelijke opvolger te vinden voor Sébastien Haller, die een aantal maanden afwezig zal zijn door een kwaadaardige tumor. Toch zitten de Duitsers niet stil. De naam van Memphis Depay is gevallen.

Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke liet dinsdag bij Sportschau doorschemeren druk bezig te zijn met een oplossing. "Het liefst versterken we ons in de komende acht tot tien dagen. Al is het wel heel moeilijk om in deze markt de juiste speler te vinden”, klonk het.

Die aanvallende versterking heeft een grote schoen om te vullen: de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland moet worden doen vergeten. Met Youssoufa Moukoko heeft Dortmund weliswaar een supertalent in de gelederen, maar die lijkt nog niet klaar voor het grote werk. Een externe versterking is daarom meer dan welkom. "Het is verkeerd om alle druk op de schouders van Moukoko. Dat zou te veel van het goede zijn."

Op welke speler de geel-zwarten hun vizier precies hebben gericht, is nog onduidelijk. Eerder werden de ervaren Uruguayanen Luis Suárez en Edison Cavani al aan een overstap naar het Signal Iduna Park gelinkt, maar nu is daar een nieuwe naam bijgekomen. Depay zou als één van de opties gelden, weet het Spaanse SPORT. Mocht een transfer er uiteindelijk van komen, dan zal dat wel op huurbasis moeten gebeuren. Dortmund zou nu niet te diep in de buidel willen tasten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!