Nieuws

'Wil Cillessen zo graag naar NEC of waren er gewoon geen clubs van niveau?'

'Wil Cillessen zo graag naar NEC of waren er gewoon geen clubs van niveau?'

3 augustus - 16:20 Laatste update: 17:58
10

Woensdagochtend werd bekend dat NEC de beste papier heeft om Jasper Cillessen terug te halen naar de Eredivisie. De 33-jarige keeper van Valencia begon ooit als kleine jongen bij de Gelderse club en kan zijn carrière daar nu af gaan sluiten. Wat zegt dit over Cillessen? In een nieuwe #DoneDeal de podcast wordt dit besproken.

“Ik denk dat deze wel past in het rijtje Burak Yilmaz (transfer naar Fortuna Sittard red.), die hele opvallende transfers. Als je vanochtend was opgestaan had je dit nooit kunnen voorspellen”, aldus Ruben Winkels, adjunct hoofdredacteur bij VoetbalPrimeur.

Op sportief vlak worden er nog vraagtekens gezet bij de beslissing van Cillessen. “Het is ook zo dat Ajax wellicht nog een keeper zoekt”, vervolgt Winkels, die op persoonlijk vlak wel begrijpt waarom hij de stap naar NEC maakt. “Hij hecht natuurlijk heel veel waarde aan zijn afkomst en was ook op het promotiefeest van twee jaar geleden, dus hij heeft nog heel veel met de club. Sportief gezien is het natuurlijk wel heel opvallend”, besluit hij.

“Maar wat zegt dit dan over Cillessen?”, vraagt Tim van Duijn zich terecht af. “Wilde hij zo graag terug naar NEC of waren er geen clubs van niveau?” Dennie van Laar, hoofdredacteur bij VoetbalPrimeur, denkt dat hij een overwogen keuze heeft gemaakt. “Hij moet wel andere opties dan NEC gehad hebben. Maar hij heeft gewoon een goed gevoel bij NEC en gaat daar natuurlijk niet voor een appel en een ei voetballen. Hij zal dus wel een goed contract aangeboden hebben gekregen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie