Transfernieuws

'Gigantische stunt: Cillessen 'staat op het punt' om terug te keren bij NEC'

'Gigantische stunt: Cillessen 'staat op het punt' om terug te keren bij NEC'

03-08-2022 15:54

Jasper Cillessen lijkt hard op weg naar NEC. Na de Spaande boulevardmedia en Omroep Gelderland meldt nu ook de Gelderlander dat de doelman zo goed als zeker de overstap maakt van Valencia CF naar Nijmegen.

De Gelderlander schrijft dat Cillessen 'op het punt staat' om terug te keren bij 'zijn' NEC. De Nijmegenaren hopen de Oranje-international zo snel mogelijk te kunnen presenteren.

De doelman doorliep de jeugdopleiding van de Gelderse club en maakte er zijn debuut in het betaald voetbal. In 2011 vertrok de keeper naar Ajax. Er is wat betreft sluitposten geen hoge nood in Nijmegen. Vorig seizoen maakte Mattijs Branderhorst in tegenstelling tot veel andere Eredivisie-keepers een prima indruk. Vermoedelijk ziet NEC de komst van Cillessen als een buitenkans.

Cillessen trok na Ajax naar FC Barcelona, waar hij als tweede keeper achter Marc-André Ter Stegen maar mondjesmaat in actie kwam. Na Barça was de doelman jaren actief voor Valencia, maar de sluitpost mag vertrekken bij de Spanjaarden.

NEC zal naar verluidt niet al te diep in de buidel te hoeven tasten voor Cillessen. In 2019 betaalde Valencia nog 35 miljoen euro voor de destijds tweede keeper van Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!