Nieuws

Operatie blijft uit: ‘WK weer haalbaar voor Pogba ondanks blessure’

Operatie blijft uit: ‘WK weer haalbaar voor Pogba ondanks blessure’

03-08-2022 13:49
1

Waar de verwachting was dat Paul Pogba geopereerd moest worden en vijf maanden aan de kant zou staan, blijkt de realiteit toch gunstiger. De Fransman hoeft niet onder het mes en zou over vijf weken weer beschikbaar kunnen zijn, zo meldt La Gazetta dello Sport.

De roze sportkant kopt dat Pogba de komende vijf weken een intensieve revalidatie zal ondergaan, maar dat een operatie niet aan de orde lijkt.  Nadat de Frans international met professor Bertrand Sonnery-Cotter in consult was gegaan bleek dit uitkomst van het gekozen pad. Hoewel een operatie van de baan is geeft dit geen zekerheid tot volledig herstel.  De eerste drie weken van de revalidatie zullen bestaan uit bezoekjes aan de sportschool, het zwembad en de fysiotherapie. Hierna volgen twee weken op het veld. Midden september zou Pogba weer fit kunnen zijn en aan kunnen sluiten bij de selectie van trainer Massimiliano Allegri.

Door het uitblijven van een operatie komt ook deelname aan het WK weer in zicht komen voor de voormalig Manchester United speler. De eerstgenoemde hechtoperatie zou hem namelijk vijf maanden aan de kant hebben gehouden waardoor zijn aanwezigheid in de Franse selectie onmogelijk werd. Pogba zelf zou nooit overtuigd zijn geweest om onder het mes te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!