Nieuws

Vink: 'Ramalho kan zeker spelen, maar ik zie de noodzaak niet'

Vink: 'Ramalho kan zeker spelen, maar ik zie de noodzaak niet'

03-08-2022 13:26 Laatste update: 13:31

Ruud van Nistelrooij heeft stof tot nadenken na het gelijkspel tegen AS Monaco. Afgelopen seizoen speelde Olivier Boscagli en André Ramalho als centrale verdedigers, maar tegen Monaco moesten Jordan Teze en Armando Obispo het samen laten zien. Nu Ramalho terug lijkt is het de vraag of en voor wie hij terugkeert in het basiselftal.

In de eerste helft bleef het achterin bij PSV potdicht maar na 61 minuten voerde Van Nistelrooij toch enige wijzigingen door aangezien Philipp Max niet door kon. Ramalho kwam centraal te spelen en Teze moest door als back. Vooraf was de verwachting dat de Braziliaan zou starten maar door zijn lange blessureleed bleek een basisplaats nog onhaalbaar. Door het sterke optreden van de Nederlanders is het voor Marciano Vink nog niet zo zeker dat Ramalho zijn basisplaats terug krijgt. "Ramalho kan zeker spelen, maar ik zie de noodzaak niet. Het is niet dat hij nu rust brengt. En het is geen speler waarvan ik zeg: die gaat de defensie van PSV naar een veel hoger niveau tillen. De twee die er nu staan zijn nog veel met zichzelf bezig, maar ze worden steeds beter. Ik snap dat Ramalho erbij komt, maar hij is óók veel met zichzelf bezig," aldus Vink bij ESPN.

Ook Kenneth Perez was positief over het Nederlandse blok en heeft een andere oplossing voor de defensieve puzzel. "Ik denk dat je eerder Teze op rechts moet zetten, om een goede rechtsback te krijgen. Ramalho kan wel een coachende rol op zich nemen. Teze heeft bijna alle ingrediënten om een heel goede verdediger te worden. Hij is alleen nog niet zover dat hij de leiding en verantwoordelijkheid in een verdediging kan nemen. En Obispo gaat dat zeker niet doen."

Komende zaterdag speelt PSV eerst nog tegen FC Emmen waar Van Nistelrooij wellicht al duidelijk maakt wat zijn idee is voor de verdediging. Ki-Jana Hoever vertoonde een zwak optreden tegen Ajax waardoor alle opties achterin nog mogelijk zijn. De aftrap van de wedstrijd tussen PSV en Emmen zal om 20:00 plaatsvinden in het Phillips stadion.   

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!