Transfernieuws

Bassey onthult: 'Had op mijn vijftiende geen geloof meer op prof te worden'

Bassey onthult: 'Had op mijn vijftiende geen geloof meer op prof te worden'

03-08-2022 12:44
1

Calvin Bassey (22) heeft in een interview met Voetbal International onthuld op zijn vijftiende te hebben overwogen om te stoppen met voetballen. Op die leeftijd geloofde de Engelse Nigeriaan niet langer in een doorbraak als profvoetballer.

Zeven jaar later ziet de wereld er voor de zesvoudig international er heel anders uit. Via Rangers FC belandde de mandekker afgelopen zomer als één na duurste aankoop aller tijden terecht bij Ajax. De Amsterdammers tastten diep in de buidel en maakten 23 miljoen euro over naar de Schotten. "Ik weet het nog goed, ik was vijftien", blikt Bassey terug in gesprek met Voetbal International. "Het was zomer en ik had geen professionele club. Ik speelde in die jaren in Londen voor verschillende amateurteams en voetbalde veel op straat."

Langzaamaan verdween dan ook het geloof voor de linksback annex linker centrale verdediger op een doorbraak in het profvoetbal. "En hoe graag ik ook voetballer wilde worden, ik had er steeds minder geloof in. Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat die mogelijkheid niet meer zou komen." Toen Leicester City bij hem aanklopte, aarzelde hij geen moment. "Eindelijk kwam mijn droom dichterbij om profvoetballer te worden. Alles moest wijken om te slagen, en daar hoorde ook bij dat ik mijn vrienden en familie in Londen moest missen."

Bij The Foxes begon zijn ontwikkeling dan ook pas 'echt'. "Bij Leicester City ben ik elke dag in mezelf gaan investeren om een betere voetballer te worden." Bij de Engelsen zat een doorbraak in de hoofdmacht er nooit in. In 2020 werd Bassey transfervrij overgenomen door Rangers FC. Onder Giovanni van Bronckhorst groeide de linkspoot uit tot onbetwiste basiskracht. Zo speelde hij onder meer mee in de na strafschoppen verloren Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!