Nieuws

Portugees krijgt de leiding over AZ, ervaren Oostenrijker fluit Twente

Portugees krijgt de leiding over AZ, ervaren Oostenrijker fluit Twente

03-08-2022 12:54 Laatste update: 12:57

De UEFA heeft de scheidsrechters voor de duels van AZ en Twente bekendgemaakt. De wedstrijd van de Alkmaarders staat onder leiding van een Portugees en de Tukkers krijgen te maken met een ervaren Oostenrijkse leidsman.

De UEFA heeft Vítor Jorge Fernandes Ferreira aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Dundee United FC en AZ. De 34-jarige arbiter heeft nog niet al te veel ervaring op internationaal niveau, maar zijn carrière heeft wel een Nederlands tintje. Zijn eerste interlandduel waar hij de leiding over had, was namelijk de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Schotland op 2 juni 2021. Oranje kwam toen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Herald Lechner heeft de leiding gekregen over de wedstrijd tussen FC Cukaricki en FC Twente, zo meldt de UEFA. De Oostenrijker heeft al behoorlijk wat wedstrijden op zijn naam staan en floot afgelopen seizoen nog de wedstrijd tussen PSV en Maccabi Tel Aviv. De Eindhovenaren wonnen dat duel nipt met 1-0.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!