Nieuws

AZ laat zes spelers thuis voor Conference League-duel: ook Bazoer ontbreekt

AZ laat zes spelers thuis voor Conference League-duel: ook Bazoer ontbreekt

03-08-2022 12:27

AZ is met een gehavende selectie afgereisd voor het voorrondeduel voor de Conference League met Dundee United. Riechedly Bazoer is één van de afwezige: de middenvelder is ziek in Nederland achtergebleven.

Naast Bazoer is ook Peer Koopmeinders ziek, meldt AZ via de officiële kanalen. Ook Jens Odgaard, Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden en Yukinari Sugawara zijn afwezig voor het duel in Schotland. Waar Odgaard kampt met een blessure, zijn de anderen simpelweg nog niet wedstrijdfit.

De Alkmaarders nemen het donderdagavond op tegen Dundee in het voorportaal van Europa's derde clubtoernooi. Volgende week staat de return gepland in eigen huis. Als AZ de volgende ronde weet te bereiken, wacht de winnnaar van het tweeluik tussen Riga FC en Gil Vicente. In de knock-outfase wordt vervolgens uitgemaakt welke ploeg zich plaatst voor de groepsfase van de Conference League.

Tussen de twee Europese wedstrijden door neemt AZ het zondag op tegen Go Ahead Eagles. Om 16.45 uur wordt het Eredivisie-seizoen voor Pascal Jansen en zijn mannen in eigen huis afgetrapt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!