Transfernieuws

Bassey kon zijn oren niet geloven: 'Weet je het zeker, is dit geen grap?'

Bassey kon zijn oren niet geloven: 'Weet je het zeker, is dit geen grap?'

03-08-2022 10:37
1

Calvin Bassey was stomverbaasd toen hij hoorde dat Ajax hem wilde inlijven. De Nigeriaanse verdediger werd voor 23 miljoen euro gekocht van Rangers FC en is dolgelukkig om in Amsterdam te zijn.

Door Voetbal International wordt de in Engeland geboren Nigeriaans international gevraagd hoe zijn eerste weken in Nederland zijn bevallen. "Overweldigend. Ajax voelt voor mij aan als een grote familie", vertelt Bassey aan het weekblad. Toen de linkspoot te horen kreeg dat de Amsterdammers voor hem in de markt waren, stond hij naar eigen zeggen perplex. "Ik zei tegen mijn manager: Weet je het zeker? Je maakt geen grapje toch?"

Vervolgens pakte Ajax door en werd de interesse in Bassey hem ook persoonlijk kenbaar gemaakt. "Ik besprak het met mijn familie en mijn manager, en ze merkten dat ik het helemaal zag zitten. Ze probeerden me rustig te houden, want ook zij wisten dat een transfer pas een zekerheid is als alles en iedereen akkoord is. Ik ben Rangers dankbaar voor alles, en ben heel gelukkig dat ik nu bij Ajax mag spelen", aldus de mandekker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!