Transfernieuws

Daramy gelukkig na huurtransfer: 'Geweldig om weer thuis te komen in Denemarken'

Daramy gelukkig na huurtransfer: 'Geweldig om weer thuis te komen in Denemarken'

03-08-2022 09:39 Laatste update: 10:08

FC Kopenhagen is dolblij dat het Mohamed Daramy op huurbasis van Ajax heeft weten binnen te halen. De hoofdrolspeler zelf is eveneens gelukkig met zijn terugkeer naar bekend terrein.

De viervoudig international wordt door de Amsterdammers voor één jaar verhuurd aan FC Kopenhagen, de ploeg die Daramy in 2021 nog voor twaalf miljoen euro verliet. "Dit is een goede oplossing voor zowel ons, Ajax als Mohamed", zegt sportief directeur Peter Christiansen op de clubsite van de Denen. "We krijgen een speler van zeer hoge kwaliteit die de club door en door kent en direct kan bijdragen in een periode waarin we veel grote dingen op ons bord komen."

Bij FC Kopenhagen krijgt Daramy volgens Christiansen de kans zich in de kijker voor het WK in Qatar te spelen. "We weten wat hij kan en we twijfelen er niet aan dat hij een grote aanwinst voor ons is. Ook vanuit Ajax' perspectief krijgt Mo de kans om zich met wedstrijden op hoog niveau te ontwikkelen."

De twintigjarige buitenspeler wil voor de dubbel gaan in eigen land. "Het zal geweldig zijn om weer thuis te komen in Kopenhagen. Ik kijk ernaar uit om het landskampioenschap te winnen, de beker te winnen en in de Champions League te spelen. Ik weet wat er van me wordt verwacht. Ik ga hard werken om de verwachtingen waar te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

No Poll