Transfernieuws

Ajax-flop Daramy keert tijdelijk terug naar voormalig werkgever in Denemarken

Ajax-flop Daramy keert tijdelijk terug naar voormalig werkgever in Denemarken

03-08-2022 09:06 Laatste update: 09:27

De wegen van Mohamed Daramy en Ajax scheiden per direct. De aanvaller wordt voor één jaar verhuurd aan FC Kopenhagen, zonder optie tot koop. In Amsterdam ligt de Deen nog tot medio 2026 vast.

Via de officiële kanalen bevestigt Ajax dat Daramy tot en met 30 juni 2023 verhuurd is aan zijn voormalig werkgever. Afgelopen jaar kwam hij nog voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar de Nederlandse hoofdstad, nadat hij indruk had gemaakt in het shirt van FC Kopenhagen. 

In Amsterdam wist Daramy - viervoudig international - nooit uit te blinken. De inmiddels twintigjarige buitenspeler had geen uitzicht op een vaste basisplaats. Erik ten Hag gaf de voorkeur aan Antony en Dusan Tadic op de vleugels. Nu ook Steven Bergwijn als aanvallende versterking in Amsterdam is neergestreken, waren zijn uitzichten op speelminuten nog kleiner dan vorige jaargang.

In totaal kwam Daramy in zestien officiële duels binnen de lijnen namens Ajax. Daarin wist hij drie doelpunten aan te tekenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!