Nieuws

'NEC geniet interesse uit Bundesliga en Serie A voor smaakmaker Tavsan'

'NEC geniet interesse uit Bundesliga en Serie A voor smaakmaker Tavsan'

03-08-2022 08:20

Elayis Tavsan staat goed op de kaart in het buitenland. De vleugelspeler van NEC Nijmegen wordt gevolgd door clubs uit de Bundesliga en de Serie A. NEC heeft vanwege een contractclausule echter geen haast om de speler te verkopen. 

Dat meldt Voetbal International. NEC eindigde het afgelopen seizoen op de elfde plaats in de Eredivisie en dat was mede aan Tavsan te danken. De vleugelspeler arriveerde in 2020 in Nijmegen en werd gehaald als opvolger van Anthony Musaba. Tavsan ligt tot 2023 vast bij NEC, maar de club heeft een eenzijdige optie om het contract tot 2024 te verlengen. Om die reden willen de Nijmegenaren de speler alleen laten gaan voor de hoofdprijs. 

Tavsan scoorde vorig seizoen vijf keer in 30 wedstrijden gaf één assist. Het rendement van de speler mag nog omhoog, maar er zit nog genoeg rek in de pas 21-jarige buitenspeler. "Ik heb me hier ontwikkeld en heb het heel erg naar mijn zin, maar ik voel me er wel klaar voor. Nee, ik ben niet uitgeleerd bij NEC. De prikkel zal wel wat hoger zijn bij een andere club", zei Tavsan eerder over NEC en zijn toekomst. Tavsan maakte in maart van dit jaar zijn debuut bij Jong Oranje en scoorde in zijn eerste wedstrijd meteen twee belangrijke doelpunten tegen Jong Zwitserland. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!