Transfernieuws

'Done deal: Wijnaldum vertrekt naar Roma, PSG heeft opvolger ook al binnen'

'Done deal: Wijnaldum vertrekt naar Roma, PSG heeft opvolger ook al binnen'

03-08-2022 08:03

Georginio Wijnaldum verlaat Paris Saint Germain en gaat aan de slag bij AS Roma. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn de twee clubs het eindelijk eens geworden over de laatste details en vertrekt de middenvelder naar Italië om zich bij manager José Mourinho te voegen. 

Het Algemeen Dagblad meldde dinsdag al dat de overstap in kannen en kruiken was, maar Romano sprak dat aanvankelijk tegen. Er zouden nog enkele plooiien moeten worden gladgestreken, terwijl Roma op het groene licht van PSG wachtte. Inmiddels is dat gebeurd en kan Wijnaldum het negatieve hoofdstuk van zijn voetbalcarrière afsluiten. Wijnaldum was een belangrijke kracht bij het Liverpool FC van Jürgen Klopp, maar vertrok naar Parijs en kwam daar nooit uit de verf. 

PSG heeft de opvolger van Wijnaldum al langere tijd op het oog en staat op het punt deze te strikken. Volgens L'Équipe zijn PSG en LOSC Lille het eens geworden over de transfer van Renato Sanches. De Portugees kost de Franse landskampioen ongeveer vijftien miljoen euro. De Golden Boy van 2016 stond hoog op de lijst van trainer Christophe Galtier en technisch directeur Luis Campos. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!