Nieuws

Alkmaarders treffen Schotse Dundee United: 'AZ kan de borst natmaken'

Alkmaarders treffen Schotse Dundee United: 'AZ kan de borst natmaken'

03-08-2022 08:17 Laatste update: 08:19

AZ treft donderdag het Schotse Dundee United in de derde kwalificatieronde van de Conference League. Nick van der Velden (40), oud-speler van AZ en momenteel jeugdtrainer in Alkmaar, speelde 24 duels voor de Schotse ploeg en kent de gevaren voor de Nederlandse club. 

Van der Velden was in 2008/2009 actief in de kampioensploeg onder Louis van Gaal en won in 2015 met FC Groningen nog de KNVB Beker. In gesprek met De Telegraaf spreekt de oud-speler over de Schotse ploeg. De Nederlander denkt wel te weten wie de favoriet is. "Pfoe, dat wordt me vast niet in dank afgenomen in Dundee, maar dat is AZ. Op basis van de kwaliteiten in de selectie moet AZ als winnaar uit de strijd kunnen komen."

Trainer Pascal Jansen ging niet langs bij Van der Velde voor advies. "Nee, maar dat is ook logisch, hoor. AZ heeft in het verleden wel vaker tegen Schotse clubs gespeeld, dus Pascal weet wat hij kan verwachten. Fysiek en conditioneel zijn de Schotten heel sterk. Vergeet het maar dat Dundee United gaat opbouwen. Ze geven een hijs naar voren en gaan het gevecht om de tweede bal aan. AZ zal zich daartegen moeten wapenen om te kunnen domineren. AZ kan de borst natmaken", verklapt Van der Velden alvast. 

De spits van Dundee United is ook de gevaarlijkste man van de ploeg, aldus de oud-speler. "Steven Fletcher. 35 jaar oud, maar loeisterk. Hij speelde in de Premier League voor Wolverhampton Wanderers, Sunderland, Sheffield Wednesday en Stoke City en tussendoor voor Olympique Marseille." AZ speelt het eerste duel in Schotland. "AZ moet zich er geen zand door in de ogen laten strooien dat de capaciteit ’maar’ 14.500 toeschouwers is, want in Schotland is je team ondersteunen iets anders dan hier", besluit Van der Velden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!