Nieuws

Langeler en Hiddink vertrekken na drie duels bij nationale ploeg van Curaçao

Langeler en Hiddink vertrekken na drie duels bij nationale ploeg van Curaçao

03-08-2022 07:04

Art Langeler en Guus Hiddink zijn vertrokken bij de nationale ploeg van Curaçao. Langeler was sinds 1 mei in dienst en was slechts drie duels trainer van de ploeg. Hiddink was bestuurder bij de voetbalbond van Curaçao en stelde Langeler aan. Beiden hadden een contract dat doorliep tot maart 2023. 

Dat laat de FKK, de voetbalbond van Curaçao, weten via de officiële kanalen. De bond laat in het midden wat de reden voor het vertrek van de twee is, maar bedankt de Nederlanders wel "voor hun werk en inzet voor het Curaçaose voetbal." Hiddink was in 2020 bondscoach, maar stelde na een coronabesmetting interim-bondscoach Patrick Kluivert aan. Uiteindelijk wisselde Hiddink het bondscoachschap in voor een bestuurdersrol en stelde hij Langeler aan als bondscoach. 

"Heel veel dingen zijn niet geregeld, dat hoort bij de cultuur daar", zei Langeler onlangs, opgetekend door de NOS. "Maar een dag later komt de zon weer op en is het weer mooi weer. Er klinkt muziek en iedereen is vrolijk." Langeler is ook actief bij FC Groningen als 'hoofd voetbalontwikkeling bovenbouw'. Zijn functie bij Groningen leek goed combineerbaar te zijn met het bondscoachschap. "Als bondscoach moet ik op korte termijn resultaten boeken. En bij Groningen gaat het om een proces van enkele jaren", liet Langeler eerder weten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!