Nederlandse kranten zien PSV gelijkspelen in Monaco: 'Voor rust nog de controle'

03-08-2022 06:54 Laatste update: 06:55

PSV ging dinsdagavond op bezoek bij AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League en stapte met een 1-1 gelijkspel van het veld. De Eindhovenaren begonnen sterk en waren in de eerste helft de betere, maar konden het tempo in het laatste halfuur niet meer aan. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de Nederlandse kranten the day after

De Telegraaf zag PSV sterk beginnen. De Eindhovenaren waren in de eerste defensief sterk en kwamen op een 1-0 voorsprong door een fraaie treffer van Joey Veerman. 'Door de late gelijkmaker is het perspectief voor de return van volgende week dinsdag in Eindhoven weliswaar verslechterd, maar bieden het uiteindelijke resultaat en het vertoonde spel in een groot deel van de wedstrijd voldoende aanknopingspunten voor PSV om de play-off van de Champions League te bereiken', schrijft de krant.

'Het was een wedstrijd met twee gezichten van PSV, dat in de eerste helft de organisatie heel goed op orde had, nadat in de voorbereiding en ook tegen Ajax veel tegengoals waren geïncasseerd', luidt het oordeel. Guus Til, die tegen Ajax nog de man van de wedstrijd was, kwam niet goed uit de verf in Frankrijk. 'Er lag ruimte voor PSV, dat met Phillipp Mwene en Ismael Saibari in de basis aantrad, om te voetballen, maar het kwam er onvoldoende uit. Deels omdat Guus Til in zijn rol op het middenveld te veel ballen verspeelde.'

Het Algemeen Dagblad zag PSV eveneens in de tweede helft verzaken. 'Voor rust deed PSV namelijk niet eens zo veel onder voor de nummer 3 van de Franse competitie van afgelopen seizoen. Ook al omdat één van de verrassingen in de basisopstelling - Ismael Saibari - zich prima staande hield. In de tweede helft kwam de wedstrijd meer los, ook omdat AS Monaco meer risico’s nam en PSV vermoeider en vermoeider raakte.'

Het Eindhovens Dagblad stelt dat de ploeg van Ruud van Nistelrooij allesbehalve uit de race ligt om het miljardenbal te bereiken. 'Dankzij een goed uitgespeelde goal van Joey Veerman had PSV met een gerust gevoel aan de return kunnen beginnen, maar de Eindhovenaren bezweken alsnog toen Axel Disasi in het strafschopgebied doorzette.' Volgens het blad was het te zien dat PSV nog een zware wedstrijd tegen Ajax in de benen had. 'Die voorsprong vasthouden, bleek na rust een brug te ver. PSV kreeg het na vijf kwartier even heel zwaar, iets wat bijna van tevoren uit te tekenen was. De strijd om de Johan Cruijff Schaal van zaterdag woog bij een aantal kernspelers door en het uitvallen van Ibrahim Sangaré was een enorme aderlating voor de mannen van Van Nistelrooij.'