Reactie

AS Monaco-trainer over PSV-return: 'Geluk zal bepalen wie er doorgaat'

AS Monaco-trainer over PSV-return: 'Geluk zal bepalen wie er doorgaat'

02-08-2022 23:38

Philippe Clement is van mening dat AS Monaco meer had verdiend dan een gelijkspel tegen PSV (1-1). De Belgische trainer is blij met de reactie die zijn spelers toonden na al in de eerste helft op achterstand te zijn gekomen. Hij verwacht dat geluk de doorslag zal geven in de return in Eindhoven.

Alhoewel het merendeel van de kansen voor de gastheren waren, kan Clement leven met het resultaat. "Zeker als je team de juiste mentaliteit heeft getoond", zegt de oefenmeester op de persconferentie na afloop. "Dat is het mooie, maar soms ook het vreselijke voor een trainer: dat je vaak geen invloed hebt op het resultaat."

"Maar mijn team reageerde goed, zoals ik het wil. Dat hebben we vorig seizoen al gedaan. In de tweede helft domineerden we de hele tijd", vervolgt Clement. "We kregen kansen, maar hadden pech met de bal op de paal (Fofana in de 88ste minuut, red.). Als er één team is dat verdiende om te winnen, waren wij het wel."

De coach verwacht dat 'geluk' zal bepalen welk team zich plaatst voor de play-offronde voor de Champions League. "Als er twee zulke goede teams zijn, heb je meer geluk nodig dan je tegenstander. Dat heb je niet in de hand, maar we hebben wel de controle over onze motivatie en onze fysieke gesteldheid. We zullen top moeten zijn om een kans te maken", aldus Clement.

Dinsdag wordt om 20.30 uur de terugwedstrijd gespeeld in het Philips Stadion. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de knock-outfase voor het miljardenbal. Daarin wacht het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst of Royal Union Saint-Gilloise uit België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!