Opstellingen

Oranje-opstelling van Van Gaal is binnen: Danjuma en Malen op de vleugels

Oranje-opstelling van Van Gaal is binnen: Danjuma en Malen op de vleugels

13-11-2021 19:10

De opstelling van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro is bekend. Bondscoach Louis van Gaal kiest in Podgorica voor Donyell Malen en Arnaut Danjuma op de vleugels.

De elf spelers die de Montenegrijnse wei in mogen, waren wel te voorspellen. Alleen op de vleugels stond de bondscoach voor moeilijke keuzes, maar ook daar heeft hij de knopen doorgehakt. Arnaut Danjuma staat als linksbuiten geposteerd en houdt onder meer Noa Lang op de bank, terwijl Donyell Malen en niet Steven Bergwijn de rechtsbuiten is.

De overige negen namen waren van te voren al in te vullen. Zo keept Justin Bijlow, staat Davy Klaassen naast Georginio Wijnaldum op de nummer tien-positie en is Memphis de aanvalsleider. Frenkie de Jong staat ook op het middenveld en de achterhoede bestaat uit Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. De wedstrijd in Podgorica begint om 20.45 uur.

In de uitwedstrijd bij Montenegro kan Oranje zich, als alles meezit, definitief kwalificeren voor het WK. Dan moeten de Noren punten laten liggen tegen Letland. Die wedstrijd staat nog 0-0 en het is daar rust.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!