Opinie

PSV-gelijkspel geanalyseerd: 'Het niveau ging omlaag door de wissels bij PSV'

PSV-gelijkspel geanalyseerd: 'Het niveau ging omlaag door de wissels bij PSV'

02-08-2022 22:58

De analisten van ESPN zijn unaniem: PSV mag zich gelukkig prijzen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij AS Monaco. Volgens Kenneth Perez waren de Eindhovenaren de draad kwijt nadat er gewisseld werd.

In de 61ste minuut paste Ruud van Nistelrooij een dubbele wissel toe en in de 75ste minuut zelfs een drievoudige. Onder meer Ibrahim Sangaré en Philipp Mwene verlieten het veld. "Het niveau ging omlaag door de wissels", zegt Kenneth Perez bij ESPN. "Het is niet eens dat de spelers veel minder zijn. Maar de organisatie ben je op een gegeven moment kwijt. Daar heeft Monaco van geprofiteerd. Het is een terecht resultaat op basis van de tweede helft. Het is een fysiek sterke ploeg. PSV heeft één of twee mogelijkheden gehad na rust."

Collega-analist Marciano Vink sluit zich bij de woorden aan van de Deen. "Ik vond dat de gelijkmaker eraan zat te komen", blikt hij terug. "Ze (AS Monaco, red.) hebben een aantal echt goede kansen gekregen." Voor Vink was er één uitblinker aan PSV-zijde. "Aan de bal was Obispo niet altijd even goed, maar hij zat overal tussen met slidings. Hij haalde zelfs met een karatekick een bal uit het vijfmeter gebied."

Volgende week dinsdag wacht de return in Eindhoven. Op het spel staat een ticket voor de laatste kwalificatieronde voor de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!