Wedstrijdverslag

Van Bronckhorst wacht hels karwei met Rangers na zeperd in België

Van Bronckhorst wacht hels karwei met Rangers na zeperd in België

02-08-2022 22:47

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC de eerste ontmoeting in de derde kwalificatieronde van de Champions League tegen Royal Union Sint-Gilloise met 2-0 verloren. Daarmee is plaatsing voor het miljardenbal ver weg.

De winnaar van het tweeluik tussen AS Monaco en PSV treft de Schotse ploeg of de Belgische verrassing van het voorbije voetbalseizoen. Na een half uur was het Teddy Teuma die de gastheren op voorsprong zette. Vervolgens ging de ploeg van de Nederlandse coach op jacht naar de gelijkmaker, maar viel de treffer opnieuw aan de andere kant.

In de kluts kwam de bal terecht op de arm van verdediger Connor Goldson. De VAR was onverbiddelijk en adviseerde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Dat buitenkansje werd gretig uitgepakt door Dante Vanzeir. Tot scoren kwam Rangers FC in het restant van het duel niet meer, waardoor het een hels karwei wordt op zich te plaatsen voor de knock-outronde tegen AS Monaco of PSV.

Volgende week dinsdag is om 20.45 uur de return van Ibrox. Afgelopen seizoen was Van Bronckhorst uitermate dicht bij rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De finale in de Europa League (1-1) ging echter na strafschoppen verloren tegen Eintracht Frankfurt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!