PSV overleeft aanvalsgeweld en sleept gelijkspel uit het vuur bij AS Monaco

02-08-2022 21:54
1

PSV heeft met veel pijn en moeite een gelijkspel behaald op bezoek bij AS Monaco: 1-1. In de eerste helft waren de Eindhovenaren de betere ploeg, waar het tweede bedrijf volledig voor de gastheren was. Zodoende ligt nog alles open voor de return in Eindhoven van volgende week.

In de eerste helft had PSV de zaakjes goed op orde. Monaco creëerde vrijwel niets, terwijl de Brabanders grossierden in balbezit. Tot veel kansen kwamen de bezoekers echter ook niet. Toch was het PSV die uit de tweede mogelijkheid van het duel de score opende. Na een vlotlopende aanval kwam de bal via Luuk de Jong voor de voeten van Joey Veerman. De Volendammer aarzelde geen moment en schoot de bal op prachtige wijze, hard en geplaatst in de verre hoek: 0-1.

Vrijwel direct na het rustsignaal waren de verhoudingen omgedraaid. Vier minuten na rust kreeg de van Liverpool overgenomen Takumi Minamino de eerste grote kans namens de Monegasken. De Japanner had echter zijn vizier niet op scherp staan. Twee minuten later had de ongelukkig spelende Guus Til de bal voor het inschieten na een piekfijne voorzet van Philippe Max: de aanvallende middenvelder had het vizier niet op scherp staan.

Naar mate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes groter en groter. Tot twee keer toe kwam centrumverdediger Armando Obispo weg met een onoplettendheid. Eén keer trad PSV-doelman Walter Benítez goed op. De slopende strijd om de Johan Cruijff Schaal van zondag leek zijn sporen na te hebben gelaten, want de Eindhovenaren werden alsmaar verder teruggedrongen.

In de tachtigste minuut gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Uit een vrije trap bleef na een klutssituatie de bal liggen, waarna Axel Disasi de gelijkmaker op het bord zette. Drie minuten voor tijd werd PSV erger bespaard. Na enkele hachelijke situaties voor het doel van Benítez was het de paal die de zege van Monaco in de weg stond. Met kunst en vliegwerk wisten de Brabanders een nederlaag te voorkomen. De return wacht volgende week dinsdag in Eindhoven.