Transfernieuws

Transfersoap ten einde: overgang van De Ketelaere naar Italië officieel bevestigd

Transfersoap ten einde: overgang van De Ketelaere naar Italië officieel bevestigd

02-08-2022 21:25 Laatste update: 22:24

AC Milan heeft de transfer van Charles De Ketelaere wereldkundig gemaakt. De aanvaller komt over van Club Brugge en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027.

Daarmee is de transfersoap waarin De Rode Duivel zich bevond eindelijk ten einde. Club Brugge zou in eerder stadium al akkoord zijn gegaan met een bod van Leeds United. Er was echter één probleem: De Ketelaere zelf zag een overstap naar de Premier League-club niet zitten.

Beide clubs doen geen uitlatingen over de transfersom. Naar verluidt is er een bedrag van 32 miljoen euro met de overgang gemoeid. "Uiteraard ben ik heel blij met deze volgende stap", zegt De Ketelaere op de Club Brugge-website. "Als jonge speler heb je de ambitie om ook in het buitenland aan de top te kunnen spelen. Ik wil iedereen bij Club bedanken voor alle kansen die ik er kreeg en het zal altijd mijn thuis blijven."

In totaal kwam de linkspoot tot 120 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde hij 25 keer en gaf hij twintig assists. Bij de Rossoneri gaat De Ketelaere spelen met rugnummer 90.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!