Exclusive

Spelersrapport: twee dissonanten bij PSV, Veerman absolute uitblinker

Spelersrapport: twee dissonanten bij PSV, Veerman absolute uitblinker

02-08-2022 22:10 Laatste update: 22:19

Het eerste duel is achter de rug: PSV speelde over het algemeen een sterke wedstrijd tegen AS Monaco en stond lang op een 0-1 voorsprong. In de slotfase zakte de Eindhovenaren in en uiteindelijk werd het 1-1. VoetbalNieuws maakt rapport op van de spannende avond in Frankrijk.

Walter Benítez-7: De doelman bewees andermaal een welkome versterking te zijn voor PSV. Een aantal keer moest Benítez scherp zijn, maar echt grote reddingen bleven uit. De tegentreffer viel hem niet aan te rekenen.

Philipp Mwene-6,5: Verving de tegenvallende Ki-Jana Hoever met verve. De rechtsback kende een goed optreden zonder pieken of dalen. Een prima comeback na lang blessureleed.  

Jordan Teze- 6,5: Een rots in de branding centraal achterin. De Eindhovenaren gaven mede door het sterke optreden van Teze nauwelijks wat weg. De Oranje-international hield zich knap staande tegen Wissam Ben Yedder.

Armando Obispo- 6,5: Af en toe erg sterk met belangrijke ingrepen, maar soms verloor de jeugdexponent van de Eindhovenaren de concentratie. Bijna leek Minamino te scoren door een te korte terugspeelbal, maar Benítez stond gelukkig níét te slapen.

Philipp Max- 5,5: Een van de dissonanten bij PSV. De linksback stond vaak te slapen bij buitenspelmomenten en leverde de bal soms kinderlijk eenvoudig in. Af en toe gaf de Duitser een scherpe voorzet, maar écht gevaarlijk werd hij niet.

Ibrahim Sangaré- 7: Wederom een goed optreden van de Ivoriaan. Het ziet er soms niet allemaal even soepeltjes uit, maar zowel aan de bal als verdedigend bleek Sangaré onmisbaar voor de Eindhovenaren. De controleur viel in de slotfase uit met kramp en dat was dírect merkbaar.

Joey Veerman- 7,5: Veerman knalde héérlijk de 0-1 binnen en leek lang dé held te worden van de Einhovenaren. De Volendammer kende een sterk optreden met een aantal lekkere openingen. Aan de bal was Veerman zoals wel vaker van hoog niveau. Twee kansen, één goal, prima moyenne.

Guus Til- 5: De andere dissonant bij de Eindhovenaren. De middenvelder kon zijn glansrol tegen Ajax geen vervolg geven, maakte vaak de verkeerde keuze en verloor ontzettend vaak de bal. Til werd dan ook vroeg gewisseld voor Erick Gutierrez.

Ismael Saibari- 6,5: Speelt zonder angst en lijkt te solliciteren naar een vaste basisplaats onder Van Nistelrooij. Net als tegen Ajax een prima optreden voor de kersverse basisklant.

Luuk de Jong- 7: Hield de bal vaak goed vast en zorgde op die manier ook voor de assist bij de 0-1. De Jong werd vaak betrokken bij het spel, maar kreeg geen grote kansen.

Cody Gakpo- 6: Speelde een onopvallend duel voor de Eindhovenaren. Een aantal keer probeerde Gakpo naar binnen te snijden, maar het leverde niets op. De normaal altijd uitblinkende aanvaller kon geen potten breken.

Invallers:
André Ramalho
- x: viel na 61 minuten in voor Max en speelde te kort voor een beoordeling.
Erick Gutiérrez - x: viel na 61 minuten in voor Til en speelde te kort voor een beoordeling.
Xavi Simons - x: viel na 75 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Fredrik Oppegard - x: viel na 75 minuten in voor Mwene en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 6,5: De trainer lijkt PSV goed naar zijn hand te kunnen zetten en heeft bovendien een rustige uitstraling langs de lijn. PSV zakte in de slotfase compleet in, terwijl hij door zijn wissels heen was. Dat is mogelijk nog stof tot nadenken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!